lauantai 19. lokakuuta 2013

Lihaisat ajat alkoi, kanaa pöytään!

Nyt alkoi meidänkin huushollissa lihatehtailu kun pamahti tuo 5kk miehellä mittariin!

Suositeltavaa oli aloittaa lihanmaistelu kanan- tai possunlihalla.
Päätimme kokeilla ensin kanaa.

Vauvan ruokaan valitaan aina vährasvaisia vaihtoehtoja ja poistetaan mahdolliset kalvot, rasva, luut ja nahka, niin ja kalasta tietenkin ruodot.

Pistin kanat kiehumaan pieneen vesimäärään (niin että kanat juuri ja juuri peittyy) 10-14 minuutiksi ja tarkistin kypsyyden.


 Jos keitinveden pinnalle tulee runsaasti vaahtoa, voi sen halutessaan kuoria pinnasta pois vaikka kauhalla. Vaahdossa ei ole mitään terveydelle haitallista, mutta se johtuu pääosin lihasta irtoavasta verestä ja sen valkuaisaineista mitkä muuttuvat keitettäessä vaahdoksi.

 Itse kuorin isoimmat päältä ja sekoittelin loput rippeet joukkoon.




Kypsät suikaleet siirsin toiseen kulhoon ja lisäsin kanalientä sen verran, että sain soseesta haluamani paksuista.


Lihasoseisiin voi lisätä enemmänkin nestettä joukkoon jos haluaa aivan sileää sosetta, mutta itse jätin kanasoseen melko tahnamaiseksi, että myös hieman "purutuntumaa".  Tämä siksi, että usein kasvisoseista irtoaa nestettä niiden sulaessa mikä tekee koko soseen tarjoilutilanteessa sopivan löysäksi.


Nyt näin lihojen maisteluvaiheessa tein jo valmiiksi muutamista jääpalakuutioista vajaita "ensi maisteluannoksia"


Näin ei mene sosetta hukkaan tai tarvitse alkaa puolittamaan jäisiä kuutioita! :)


 400g kanasuikaleita, tämän verran tuli sosetta pakastimeen...



Lihoilla on sama pakastusaika kuin muillakin soseilla, vähintään 3 tuntia että kuutiot jäätyvät kunnolla, mutta enemmän on parempi.

Kuutiot irroitan muotista kuuman vesihanan alla ja laitan rasiaan pakastimeen, merkkaan aina tuotteen ja valmistuspäivänmäärän maalarinteipillä lootan kanteen :)






 Ensimmäisen kanamaistiaisen tarjosin kesäkurpitsan ja bataatin kera.
 Pikku herra oli ehkä hieman hämmentynyt ensimmäisestä kana-ateriastaan mutta tykkäsi kovasti.
Ruokailu kesti myös hieman pidempään kun kanaa piti saada rauhassa maistella ja jauhaa suussa :)

Tänään tuli tehtyä kukkakaalisosetta, että siinä sitten taas aihetta ensi kerralle! :)



5 kommenttia:

  1. Kauankos nuo lihat sitten säilyy pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori Maria kun tulee vastaus näin myöhään, ollu tohina viikko :D Ne säilyy niinkuin muutkin soseet eli sen 2-3kk niin ettei laatu kärsi, toki pidempäänkin mut sit voi jo vähä kuivahtaa yms :)

      Poista
    2. No probleemos! Me ei vielä oo aloitettu lihoja. Mutta nyt kun sulta on tänne näin hyvät ohjeet tulleet niin ens viikolla vois kans aloittaa ;) Kiva tää sun blogi !

      Poista
    3. Kiitti! Toivottavasti teillekkin maistuu lihapöperöt siellä! ;)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista