keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Verkkomelonia :)

Olispa vielä kesä ja kaikki hedelmät edullisia! :)

Kauden kasviksia ja hedelmiä kannattaa suosia hinnan ja ihan laadunkin takia.

Meidän herra on muutaman kerran maistanut melonia ja se onkin helppo valmistaa ja tarjota sellaisenaan tai jonkun muun soseen seassa, vaikka mango-meloni on toimiva yhdistelmä! :) 





Ensin kannattaa jakaa verkkomeloni vaikka neljään osaan ja ottaa siemenet pois (käsin käy helposti)   sen jälkeen jakaa vielä pienemmiksi paloiksi, näin on helpompaa ottaa kuori irti. Sitten vain soseeksi sauvasekoittimella tai blenderillä. 

Kesäisin meloni on hyvää välipalaa vähän isommallekkin lapselle ison nestepitoisuuden takia. 

Meloneja on monenmoisia, yleisimpiä suomessa on cantaloupe-, vesi-, verkko ja hunajameloni.
 Miedoimpia maultaan näistä on vesi- tai verkkomeloni.
Vesimeloni eroaa muista siitä että sen siemenet on ympäri melonia ja siksi niitä on ärsyttävä nyppiä jos ajattelee tehdä sosetta. Mutta näistä muista lajikkeista on helppo valmistaa koska niissä siemenkota on hedelmän keskellä. ja sen saa kokonaan pois käsin tai lusikalla :)

En itse lähtisi melonia pakastamaan koska se on niin vesipitoista ja laatu varmasti kärsii, mutta tuoreena tarjottuna se maistui oikein hyvin meidän herralle! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti