perjantai 18. lokakuuta 2013

Porkkanaa sen olla pitää :)

Helou!

Eipä ole tullut hetkeen taas kirjoiteltua kun tuo flunssa/kuumeaalto koetteli koko meidän perhettä taas oikein urakalla!

Nyt taas on olo parempi ja jaksaa päivitellä blogiakin! :)

Tein porkkanasosetta tuossa viikko sitten ja voisin kertoa hieman siitä, se on myös yksi jätkämme herkkusoseista. Tai no en voisi mainita yhtään itsetehtyä sosetta mistä pikku jätkänpätkämme ei pitäisi! ;)

Nyt en ole muutamana kertana tehnyt isoja määriä soseita pakastimeen kun olen jättänyt tilaa uusille tuttavuuksillemme lihasoseille mitä tein tänään! :)
Joten kohta on pakko syödä pakastin tyhjäksi tai ostaa isompi pakastin! :D


Viisi isoa porkkanaa tekee..
...tämän verran jääpaloja!

Niin joo porkkanasosetta, tuossa yläpuolella annan taas hieman osviittaa paljonko saa sosetta viidestä suuresta porkkanasta.

Aloin valmistamisen esikäsittelemällä porkkanat, eli pesin ja kuorin ne. Sitten pilkoin isoiksi paloiksi keittämistä varten.







Tämänkokoisia paloja keittää noin 14min.

Höyryttäminen olisi tässäkin hommassa hyvä vaihtoehto, kypsennysaika on silloin pidempi, mutta ravintoaineet eivät mene hukkaan keitinveden mukana.
Odotan siis innolla joulua ja tulevaa höyrykattilaani, minkä pukki lupasi tuoda ;)
Kannattaa laittaa munakello tikittämään jos tuntuu ettei ehdi seurata kasvisten kiehumista.
Niinkuin tuossa jo aikaisemminkin olen sanonut niin kasviksia ei kannata ylikypsentää, niiden maku, ravintoaineet ja koostumus kärsivät siitä.
Lapsen kasvaessa kannattaa myös alkaa tekemään soseista pureskeltavempia, eli muutamat sattumat ja palat eivät haittaa vaan päinvastoin. Jo ikenille ja muutamille hampaan aluille on hyvä olla pureskeltavaa että leuat saavat sopivaa ärsykettä ja kehittyvät oikeaan suuntaan :)


Keittämisen jälkeen soseutan porkkanat ja laitan ne jääpalamuottiin.



Tasoittamisessa suosittelen edelleen silikoonista nuolijaa, sillä saa parhaiten kaikki soseen rippeet talteen. :)











Pakastusajaksi suosittelen vähintään kolme tuntia, mutta itse annan useimmiten olla yön yli niin kuutiot ovat sitten kunnolla jäätyneitä eivätkä sotkeudu toisiinsa.

Sitten vain irrotetaan kuutiot kuuman juoksevan veden alla ja laitetaan rasiaan. On hyvä merkitä lootan kanteen tuotteen nimi ja valmistuspäivänmäärä. Näin tulee varmistettua ettei mikään sose jää pakastimen perälle lojumaan tai ettei vauvalle tarjota vahingossa vanhoja soseita :)

Tämmöistä tällä kertaa, ensikerralla voinkin sitten kertoa kanasosekokeilustamme! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti