keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Aamupalalla lähtee OJ:n päivä käyntiin, asiaa puuroista

Ihan vallan oon unohtanut kertoa puuroista!
No nyt kerron sitten niistä ja niiden "valmistamisesta"! :)

Puurot ja viljavalmisteet voi aloittaa vauvalla samaan aikaan kuin lihatkin eli 5kk ikäisestä. Toki kaikki on yksilöitä että ihan päivälleen niitä suosituksia ei tarvitse noudattaa. Sitä ennen vauvoille suositellaan maissi ja riisipohjaisia vellejä/puuroja :)

Viljavalmisteisiin totuttelu aloitetaan myös yksi vilja kerrallaan pieninä annoksina.
Sopivia viljoja on esim: kaura, ohra, vehnä, ruis sekä riisi, hirssi, tattari ja maissi.
Niitä voi valmistaa hiutaleista, suurimoista ja jauhoista.

Neuvolassa ohjeistettiin että kannattaa aloittaa kauralla ja jättää vehnä viimeiseksi koska se on yleensä allergisoivin viljalaji, muiden järjestyksellä ei ole niin väliä. :)

Lähes kaikissa puurohiutalepaketeissa on hyvät ohjeet valmistuksesta ja kannattaa yleensä noudattaa niitä.
Me alotettiin viljat kaurasta, eli tästä muksu kaurapuurosta:


Nämä muksupuurot on hirmu helppoja valmistaa kun vain tarvitsee lisätä lämmin vesi jauhon sekaan, mutta hinta SE on suolainen.

Meillä tuo kaurapuuron maistelu lähdettiin ihan 1rkl kaurapuurojauhoja (15ml) kulhoon ja lämmintä vettä sekaan sen verran että on sopivaa. Olisko ollu joku 20ml vettä tai enemmän, mutta parhaten sen näkee paljonko kannattaa laittaa nestettä sitä mukaa kun sekoittelee jauhoja nesteen kanssa. Toiset tykkää paksummasta ja tosiet juoksevammasta puurosta! :) Makuasia!

Nyt Herra syö 4rkl(60ml) jauhetta ja vajaa 80ml vettä seoksella plus siihen puolikas purkillinen hedelmä/marjasosetta :)

Olen huomannut että masu toimii parhaiten kuitujen avulla ja varsinkin puuron, joka aamu laitan puuron joukkoon puolikkaan purkillisen luumusosetta ja iltapuuron sekaan taas jotain muuta marja/hedelmäsostta mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Tuo luumu varmistaa meillä mahan toiminnan päivän mittaan :)

Kun OJ tottui kaurapuuroon niin aloimme laajentamaan hänen puurovalikoimaansa riisipuurolla.

Olen todennut nämä Myllyn Paras-riisihiutaleet parhaiksi, kypsyy nopeasti mikrossa tai kattilassa 4-5min ja tuo paketti kestää pitkään.
Tätä riisipuuroa OJ syö 30ml hiutaleita+80ml vettä sekoitussuhteella. Laitan hiutaleet ja veden kulhossa mikroon ja sekoittelen ahkerasti ettei kiehu yli.
Valmiina puuro on melko tykkyä mutta laitan korviketta joukkoon niin että saan puurosta juoksevampaa ja samalla saan vähän jäähdytettyä kuumaa puuroa. Sitten vain luumusose sekaan ja buonappetito!

Jos vauva on herkkä kaikille kököille ruoassa, niin hiutaleet voi jauhaa sauvasekoittimella tai blenderillä.


Hiutaleet kulhoon ja jauhamaan, kannattaa pitää tuo terä kokoajan hiutaleiden joukossa ettei käy niin kuin mulle jauhaessa...


Koko keittiö oli täynnä riisihiutaleita :D

No vaihdoin astiaa tämmöiseen korkeampaan ja homma jatkui!Sitten vain hiutaleet kannelliseen astiaan ja mieluusti tuotteen nimi päälle, että perheen miehetkin tietävät mitä jokainen purnukka kaapissa sisältää. Itse lisäsin myös valmistusohjeen purkin kylkeen, että varmasti menee niinkuin strömsöissä! :)Näitä huippuhyviä ilmatiiviitä säilytysrasioita olen ostanut Clas Ohlsonilta, todella käteviä hiutaleiden, murojen, keksien ja muiden kuivatuotteiden säilytykseen!

Kaurahiutaleille minulla on ihan sama ohje kuin riisihiutaleidenkin jauhamiseen :)

Suosittelen siirtymistä kaupan peruspuurohiutaleisiin jos vain sihtikurkku vauva suo, hintaero on niin suuri syöttääkö lapselle varta vasten vauvoille tehtyjä vauvanpuuroja vai peruspuuroja joissa voi hiutaleet jauhaa tarvittaessa! :)

Tämmöistä tänään, tein tuossa eilen lohta OJ:lle uunissa ja huomenna olisi tarkoitus maistaa. Pitääpä sitten kertoa siitä tehtailusta ensi kerralla! :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästäkin! Tää tulee kyllä niin tarpeeseen tää sun blogi! :) linkkasin tän omaan blogiinikin, jotta muutkin löytäis tänne, vaikjei nyt montaa lukijaa olekaan..! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että voidaan olla hyödyksi! :) Kiitos että oot jakanut mun blogia! :) Saa muukki tulla lukemaan mun kommelluksista! :D

      Poista