keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pikkuhampaille töitä! :)

Huh! Hieman ollut haasteita matkassa taas tässä muutamana päivänä kotona, mutta pian taas ehdin sosetehtailemaan. Veikkaisin että lisää hampaita on pojalla tilauksessa! ;)

Jaampas tässä vaikka samalla tietoa meidän sormiruokailukokeiluista! :)

Meillä OJ:lla on siis jo kaksi alahammasta ja tuntuu että niille on saatava jo pikkuisen hommia!  Ollaan kokeiltu maistella mm. kurkkua, porkkanaa, omenaa ja mangoa jo ihan omasta kädestä. Eilen kun olimme kyläilemässä, O maistoi maissinaksuakin ensimmäistä kertaa. Eipä se siitä vielä paljoa tajunnut mutta pitääpä ostaa niitä kotiinkin niin oppii mutustelemaan. ;)

Muista aina kuoria vihannes/hedelmä ja poistaa siitä kovat kohdat kuten simenet tai kiven sisältä. Sitten vain sopiviksi paloiksi!

Huomasin kun tein paloja niin mehukkaammat vihannekset/hedelmät kuten kurkku tai omena, niitä oli vauvan hankala pitää kädessä kun ne oli niin liukkaita. Tein sitten toisella kerralla paloita tikkumaisia ja pitkiä, ns. OJ:n käteen sopivia paloja :)

Tässä on syytä varautua suureen sotkuun ja vaatteiden vaihtoon, mutta on se lapselle uutta ja ihmeellistä maistella omin kätösin erilaisia tuoreita herkkuja!
On tärkeää, että lapsi pääsee käytäämään mahdollisimman montaa aistia ruokaillessa, näin tutustuminen raaka-aineisiinkin on helpompaa.

On myös hyvä vahtia ettei lapsi haukkaa liian isoa palaa kerralla perhmeistä raaka-aineista kuten kurkun sisustasta! :)
Näistä kaikista voi tehdä vaikka tuoreraasteitakin raastimella, näin lapsi saa mukavaa vaihtelua. Toki kannattaa aloittaa raastamaan ihan sillä pienimmällä terällä näin aluksi. Pehmeimmistä tuotteista kuten vaikka tomaatista ja mangosta saa syötävää koverrettua vauvalle suoraan lusikalla suuhun! :)


Harmi kun en ole huomannut ottaa yhtään kuvia, ensi kerralla pitää muistaa!

Ajattelin jouluksi tehdä OJ:lle omia laatikkoruokia ja jotain muuta mitä nyt satun keksimään. Kinkkua ei herralle vielä voi antaa, mutta siihen sitten kaveriksi vaikka OJ:n omia possukuutioita pakastimesta! ;)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti