torstai 28. marraskuuta 2013

Peruna-parsakaali-persiljasosetta kiitos!

Tällä kertaa kokkailtiin jotain perunan kaverina!

Perunaa kun yksistään pakastaa niin sen rakenne menee kokkareiseksi, mutta jonkun muun kasviksen/juureksen kaverina se toimii soseissa oikein mainiosti!

Yksistään jos tarjoaa perunaa aterialla, suositteen keittämään perunan kuorineen ja tarjomaan tuoreena.

Makumaailmaa lähdin laajentamaan yrttien avulla, niistä saa myös hyviä ravintoaineita ja ovat mukava lisä soseisiin.

Soseeseen:

2/3 osaa pasakaalia
1/3 osaa perunaa
puoli nippua tuoretta persiljaa

Aluksi pesin kaikki raaka-aineet, kuorin ja pilkoin perunat pikkuisen pienemmiksi kun oli niin isoja kooltaan.

 Sitten leikataan parsakaalin kukinnot irti varresta odottamaan keittämistä.



 Persiljan voi lisätä melko isoina paloina kattilaan parsakaalien kanssa.

Keitä perunoita 10 min yksistään ennen parsakaalin ja persiljan lisäämistä kattilaan ja keitä sitten vielä 10 min lisää. Ja tarkista aina kypsyys!

Itse keitin perunat ja parsakaalin erikseen koska tein samalla myös muulle perheelle muusia osasta perunoista.






Siellä ne molemmat kiehuu!
Kun tein nämä erikseen niin keitin parsakaali-persilja 10min ja perunoita 20min.
Kun perunat olivat melkein kypsiä niin siirsin vain osan perunoista parsakaalien joukkoon ja keitin vielä hetken.




Toivottavasti en ole selittänyt liian monimutkaisesti, mutta varmaan huomasitte, että yritän tässä kertoa kahdesta eri tavasta tehdä tämä sose. Erikseen keittämällä kuten minä tein ja sitten kaikki samassa kattilassa, lisätään vain eri aikaan kiehumaan.  :) Lopputulos on aikaslailla sama!

Sen jälkeen nostelin kaikki raaka-aineet kattilasta kulhoon soseuttamista varten.
Säästä keitinliemi vielä jos soseuttamisen jälkeen haluat lisätä nestettä tehdäksesi soseesta löysempää.

Keitettynä parsakaali imee itseensä melko paljon nestettä joten itse en lisännyt paljon nestettä.

 Sitten koko satsi soseeksi...


Mmm.. tuosta tuli kyllä hyvää! Voisin vaikka itsekkin syödä kyseistä sosetta! ;)


Soseet muotteihin ja pakastimeen, edelleen paras on levittä silikonisella nuolijalla siten saa parhaiten kaiken soseen käytettyä! :)


3h-yön yli pakastettuna ja voi siirtää kuutiot rasiaan pakastimeen. Tämmöistä tällä kertaa, katsotaan mistä kertoisin ensi kerralla! ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti