maanantai 25. marraskuuta 2013

Lohi-kasvissose, ripauksella ruohosipulia

Noniin mitäs sitä sitten tällä kertaa, lohta kasviksilla voisin kertoa miten teen minimiehelleni :)

Suosin usein noita itse tehtyjä yksittäispakastettuja raaka-aineita kuutioina niin voipi soveltaa joka päivä erilaisia makuyhdistelmiä ja annoskokoja voi helposti muuttaa halutessaan.

6kk poitsun soseeseen tulee:

1 kuutio lohta
2 kuutioo porkkanaa
1 kuutio parsakaalia
yhden kuutiollisen verran kaupan herne-maissi-paprikasekoitusta
ripaus ruohosipulia



Noita kasviskuutioita voi soveltaa ja laittaa muitakin makuja. Mikä on vauvalle mieluinen tai mitä nyt sattuu kaapista löytymään.

Perunakin mielestäni sopii hyvin porkkanan tilalla ja se on helppo kiehauttaa samassa kattilassa HMP-sekoituksen (Herne-maissi-paprika) kanssa.
Perunan kanssa muuten sama, että otat kaikki pakastimesta sulamaan ja keität vain perunan, kun peruna on lähes kypsä niin lisäät keitinveteen HMP-sekoitusta ja keität vielä hetken. Sitten soseutat kaikki keskenään.

Aluksi sulatin kaikkia pakastimesta otettuja raaka-aineita  mikrossa muutaman minuutin sulatusteholla, raaka-aineet voi ottaa myös edellisenä iltana jo jääkaappiin sulamaan niin kypsennys on nopeampaa. Näin voi jättää sulatusvaiheen välistä.

Lisää sitten vettä tarpeen mukaan ja ripaus pilkottua tuoretta ruohosipulia soseen sekaan, jotkut vauvat pitää löysemmästä soseesta ja jotkut taas hieman tykymmästä, makuasia! ;) Omat soseeni tarvitsee aina nestettä sekaan koska teen niistä sen verran "kuivempia" pakastimeen. Näin saan myös lisättyä OJ:n päivän nesteen saantia kun lorautan tilkan vettä sekaan.

Ruohosipuli on melko voimakkaan makuista joten tarjoa sitä vain pieniä määriä kerralla lapselle.

Porkkanan tuoma makeus sopii hyvin tasapainottamaan ruohosipulin makua soseessa.


Sitten aseta mikro 50%/75% tehosta (meillä 600W on 75%) ja anna tuotteiden kuumeta nesteen kanssa. Jos vauvalla sattuu olemaan herkkä masu tai vaikka sihtikurkku niin saat HMP-sekoituksen helposti vielä pehmeämmäksi kun lämmität niitä pelkästään ENSIN 2-3min keksiteholla veden kanssa ja lisäät sitten vasta muut raaka-aineet ja kypsennät vielä 1-2min. riippuu tietenkin mikrosta noi tehot ja ajat.



 Kun kaikki raaka-aineet ovat kypsiä niin soseuta ne helposti sauvasekoittimella suoraan lautaselle.



Lisäsin vielä valmiiseenkin soseeseen tilkan kiehuvaa vettä kun ei ollut vieläkään riittävän löysää sosetta. Tässä kohtaa voi myös lisätä lapsen käyttämää maitoa sekaan veden sijasta.

Keitin pikku vesimäärän kätevästi mikrossa

 Ja valmis! :)
Voin kertoa heti palautetta soseesta, alku kummasteluiden jälkeen se meni oikein hyvin kaupaksi pikkuäijälle! :)

Vinkki!

Kun keitätte perheelle vaikkapa perunaa tai riisiä niin helposti siitä saa myös laitettua vauvalle sivuun ja soseutettua vaikkapa pakastimesta sulatetun lihasoseen kanssa! :)

Keitin yksi päivä riisiä höystettynä HMP-sekoituksella ja laitoin siitä myös OJ:lle lisukkeen kanankuution kanssa! Pitäähän minun "piilottaa" tuon isommankin äijäni ruokaan kasviksia! ;)



Nomnom, helppoa kokkailua kun kaikki sapuskat saa samalla koko perheelle! ;)

Katsotaan taas kun pikkuinen "työnantajani" suvaitsee minun kirjoitella tänne, tällä hetkellä OJ:lla on pitkittynyt korvatuledus joten on hieman ollut haasteellisia nämä meidän päivät. Mutta näillä eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti