torstai 14. marraskuuta 2013

Kalaa, siinäkös oli hyviä rasvojakin ja kaikkea?

Tällä kertaa oli vuorossa lohisoseilu, oli kyllä miellyttävää ja helppoa valmistaa! Suosittelen!

Kalaa olisi lapsen ja toki aikuisenkin hyvä saada kahtena tai kolmena päivänä viikossa :)

Valmistamiseen tarvitset vain paistopusseja, sulkijoita, kalaa ja uunin! Tällä kertaa säästyy ylimääräiseltä tiskaamiseltakin! :)

 Valitse aina ruodoton kala kun teet vauvansoseita, näin vältytään "ruotoja suussa"-vahingoilta.

 Kalaa voi myös ostaa fileenä, se tulee halvemmaksi isompia määriä ostaessa, miehen mukana kaupasta saatiin tällä kertaa lohimedaljonkeja. Mutta eipä sillä muodolla niin väliä kunhan raaka-aine on oikea :)


Lihaa kypsennettäessä suosittelen mietoja lämpötiloja että lihan mehevyys säilyy, toki tässä tilanteessa paistopussi edesauttaa sitä asiaa! :) Laitoin lohet paistopussiin ja 150 asteeseen 22min.
Tuo paistoaika riippuu toki niin lihapalojen koosta että aina kannattaa kuitenkin tarkistaa onko liha kauttaaltaan kypsää.
Vasemmalla OJ:n paketti ilman mausteita ja oikealla äidin ja isin fisut maustettuna :)

Suosittelen käntämään nuo pussien päät alas/sivulle uunissa tai leikkaamaan kokonaan pois, ne palaa hirmu kätevästi uunin vastuksiin kiinni.. nimim. kokemusta on..

Sitten eiku odotellaan..
 Vauvan kalaan ei tarvitse lisätä mitään kun kypsentää uunissa, kala kypsyy paistopussissa omassa rasvassaan oikein mainiosti.



On ainakin kypsää, vähempikin piisaa, 75 astetta vähintään, suosittelen kalan lämpötilaksi soseita tehtäessä. Meillä tämä pääsi ehkä liiankin kylpsäksi mutta nou hätä!

Kypsä kala soseutuu niin helposti niin ei tällä kertaa käytetty kuin pelkkää lusikkaa tässä operaatiossa. Toki riippuu niin lapsesta että minkä moisia soseita suostuu syömään.
Ja halutessaan voi soseuttaa sauvasekoittimella tai blenderillä hienommaksi! :)


Kala on kätevä nostella suoraan pussista kulhoon niin että rasva jää pussin pohjalle.
Sitten vai lusikalla soseeksi ja jääpalamuotteihin!

Taas on hyvä antaa jäätyä ainakin sen kolme tuntia, mielummin pidempään ja sitten siirtää kannelliseen rasiaan säilytykseen. Meidän jääpaloista tuli melko kuohkeita ja painelin ne muottiin niin jäätyessä ne hieman levisi...


Mutta tämmöistä tällä kertaa, tänään kokeilen tehdä semmoista broileri-riisi-kasvissoetta. Kerron siitä sitten ensi kerralla, katsotaan kuinka käy! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti