keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mustikka-tyrnisose, oikein C-vitamiinipommi!

Aloin nyt raivaamaan pakastinta, että olisi sitten tilaa noille lihasoseille ensi viikolla ja käteen osui isältä saatuja tyrnejä! Ne onkin todellisia vitamiinipommeja!

Niistä saa hyvän soseen vaikka mustikan tai jonkun makean hedelmän kanssa, yksistään ne ovat todella kirpeitä!

Marjasoseita voi tehdä monella tavalla, puristamalla siivilän läpi, tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai keittämällä. Mutta kaikki suurisiemeniset marjat on hyvä laittaa ihan pienelle vauvalle siivilän läpi (Esim. lakka tai tyrni).

Tämän soseen tein paseeraamalla (puristamalla marjat siivilän läpi) ja marjasoseen lisäsin sitten riisijauhoista tehtyyn velliin että sain siihen sopivan rakenteen.


Soseeseen tarvitset 1,5dl marjoja (1dl mustikkaa, 0,5dl tyrniä), 0,5dl riisijauhoja ja 1,5dl vettä.


Sulatin marjat ja puristin ne siivilän läpi.



Lisäsin 1,5dl vettä ja 0,5dl riisijauhoja kattilaan ja sekoitin, annoin kiehahtaa minuutin koko ajan hyvin sekoittaen.






Riisivellistä tuli tarkoituksella melko paksua koska laimensin sen sitten marjoista puristetulla mehulla.





Sekoittelin seoksen hyvin ja laitoin heti pilttipurkkeihin jäähtymään.
Sose tälläisenään säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän, mutta jos sen purkittaa heti kuumana lasipurkkiin niin sitä voi säilyttää jääkaapissa useita päiviä. Muistaa vain tarkistaa että purkin kansi painuu alipaineen muodostumisen merkiksi soseen jäähtyessä.

Tuolla ohjeella saa kolme reilua puolikasta purkillista sosetta. Kyllä on taas sosemies onnellinen :)

Meidän purkeista saattaa huomata, että meillä syödään paljon tortilloja ja hedelmäsoseita! :D




Mutta nämä ovat juuri parhaita makeiden soseiden säilyttämiseen ja pakastamiseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti