Sesonkituotteilla tarkoitetaan tuotteita mitkä ovat tiettynä ajankohtana parhaiten saatavilla tai silloin sato on parhaimmilaan ja edullisimmillaan kaupoissa.
Kuten vaikka näin talviaikaan tuoreet mansikat ja muut marjat ovat kalliita ja usein ulkomaisia, eipä ihme kun ei ne tuolla lumihangessa kovin hyvin kasva :D
Tuotetiedot ovat omista oppimateriaaleistani mitä käytän opettaessa sivutoimisena tuntiopena toisen asteen HORACA-alan opiskelijoita.
Kerron myös aikuisille sopivista tuotteista, että älkää ihmetelkö kaikkia raaka-ainevalintojani. Sieltä voi sitten vain kätevästi valita omalle taaperolle soivat sapuskat ja keksiä vaikka raaka-aineet aikuistenkin herkutteluhetkiin! :)
Kuva on Markkimessuille tekemästämme katteesta OJ:n kummitädin kanssa muutama vuosi sitten |
- Otettava huomioon kylmän kauden ravitsemukselliset tarpeet, vahvaa energiapitoisempaa ruokaa enemmän.
- C-ja D-vitamiinin sekä raudan saantiin kiinnitettävä huomiota.
- Sitrushedelmäkausi parhaimmillaan ja edullisimmillaan
Kalat ja äyriäiset:
- kampela
- kuha
- made
- turska
- hummeri
- katkarapu
- muikku
- silakka
- sinisimpukka
Liha, lintu ja riista
- poro
- sika
- munuaiset
- kieli
- veri
- riekko
- broileri
- kalkkuna
- hanhi
Juurekset ja kasvikset:
- artisokka
- endivia/ endiivi (salaattivihannes sikurien suvussa)
- avokado
- kaalit
- lehtiselleri
- palsternakka
Hedelmät ja marjat
- appelsiini
- greippi
- mandariini
- omena
Myös Markkimessuilta meidän katteesta |
Kauden tapahtumat:
- Uudenvuoden päivä
- loppiainen
- kynttilänpäivä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti