maanantai 13. tammikuuta 2014

Tammikuun sesonkituotteet

Viimeksi tuossa puhuinkin, että jos kirjoittelisin sosetehtailujen välissä myös sesonkituotteista. Niitä on niin paljon, että jos kerron nyt tammikuusta ja helmikuussa helmikuun tuotteista jne.
 Sesonkituotteilla tarkoitetaan tuotteita mitkä ovat tiettynä ajankohtana parhaiten saatavilla tai silloin sato on parhaimmilaan ja edullisimmillaan kaupoissa.

Kuten vaikka näin talviaikaan tuoreet mansikat ja muut marjat ovat kalliita ja usein ulkomaisia, eipä ihme kun ei ne tuolla lumihangessa kovin hyvin kasva :D

Tuotetiedot ovat omista oppimateriaaleistani mitä käytän opettaessa sivutoimisena tuntiopena toisen asteen HORACA-alan opiskelijoita.

Kerron myös aikuisille sopivista tuotteista, että älkää ihmetelkö kaikkia raaka-ainevalintojani. Sieltä voi sitten vain  kätevästi valita omalle taaperolle soivat sapuskat ja keksiä vaikka raaka-aineet aikuistenkin herkutteluhetkiin! :)

Kuva on Markkimessuille tekemästämme katteesta OJ:n kummitädin kanssa muutama vuosi sitten

  • Otettava huomioon kylmän kauden ravitsemukselliset tarpeet, vahvaa energiapitoisempaa ruokaa enemmän.
  • C-ja D-vitamiinin sekä raudan saantiin kiinnitettävä huomiota.
  • Sitrushedelmäkausi parhaimmillaan ja edullisimmillaan
Raaka-aineet

Kalat ja äyriäiset:
  • kampela
  • kuha
  • made
  • turska 
  • hummeri
  • katkarapu
  • muikku
  • silakka
  • sinisimpukka


 Liha, lintu ja riista
  • poro
  • sika
  • munuaiset
  • kieli
  • veri
  • riekko
  • broileri
  • kalkkuna
  • hanhi


Juurekset ja kasvikset:
  • artisokka
  • endivia/ endiivi (salaattivihannes sikurien suvussa)
  • avokado
  • kaalit
  • lehtiselleri
  • palsternakka


Hedelmät ja marjat
  • appelsiini
  • greippi
  • mandariini
  • omena 
Myös Markkimessuilta meidän katteesta



Kauden tapahtumat: 

  • Uudenvuoden päivä
  • loppiainen
  • kynttilänpäivä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti