maanantai 4. marraskuuta 2013

Parsakaalia ja hienon hieno uusi silikonimuotti!

Vähän on tullut taas taukoa kirjoittelusta kun olin töissä open sijaisena viime viikon toisella paikkakunnalla, mutta nyt taas on aikaa kun on kotona! :)

Parsakaalia keittelin pikkuäijälle viimeksi, se on meidän äijän kestosuosikki. Toivottavasti broccoli maistuu vielä vanhempanakin! ;)

Parsakaalin kypsymisaika on sen verran lyhyt että höyrytän sen yleensä. Valmisrustapa on aikaslailla sama kuin kukkakaalissakin.

Elikkäs nuput vain irti varresta, niiden peseminen juoksevan veden alla ja höyryttymään!


Tässä taas tämä minun upea höyrykattilani ;) Tulis jo pian joulu ja "pukki" toisi minulle ihka oikean sellaisen!
Höyrytin parsakaalia reilu 10min. ja on hyvä muistaa ettei täytä kattilaa liian täyteen tai muuten lopputuloksena on ylikypsiä ja raakoja kasviksia. Not good.


Sitten parsakaali vain kulhoon ja soseeksi joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Sauvasekoitin on paras kun tekee pieniä määriä ja blender OLISI taas ihanteellinen isompia määriä valmistettaessa. Ehkä se "pukki" toisi sellaisenkin! ;) will see.

Parsakaalisoseesta tulee yleensä melko kuivaa joten sekaan voi lisätä keitinlientä tai sitten lisätä tarjoiluvaiheessa lapsen käyttämää maitoa joukkoon.

Tämmöisen ihanuuden löysin Halpa-Hallista ja nyt kelpaa tehdä isompiakin määriä kun on monta muottia! :)

Nykyään lähes kaikkia kokkausvälineitä saa silikonisenakin... kyllähän ne kalliita on, mutta niin hyviä!





Tämän muotin mukana tuli tuommoinen musta lisäosa mikä pitää sen kasassa kun siellä on jotain täytettä. Muutenhan tuo muotti on ihan "lötkö".

Palat vain pakkaseen muotissa ja väh. 3h pakastamista ennen kuin kuutiot voi siirtää rasiaan.

Silikonimuotista on helppo irroittaa jäätyneet kuutiot vain painamalla kuutioiden pohjasta, ei tarvitse pakosti edes sulatella vesihanan alla. Kätevää! :)

Nyt onkin kiva viikko kun minulla on muutama kakku/kakunkoristetilaus ja pääsen leipomaan pitkästä aikaa.

Kaikille jotka ovat innostuneet leivonnasta ja asustavat täällä Seinäjoen liepeillä niin suosittelen Lapualla sijaitsevaa tehtaanmyymälää http://leipurinputiikki.fi/ Sieltä löysin mukavaa lisäystä leivontavälineistööni! :)

Tänään teen pojalle kiisseliä joten ensi kerralla kuulemme myös siitä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti