tiistai 1. lokakuuta 2013

Bataattia! Omnomnom...

Alkaa taas tuo pakastin huutaa tyhjyyttään niin eipä siinä muu auta kuin alkaa tekemään poitsulle sapuskaa! 

Tein jo eilen bataattisosetta ja tänään siirsin kuutiot jääpalamuotista rasiaan pakkaseen.
Bataatti oli itseasiassa ensimmäinen sose mitä poju pääs maistamaan 3kk iässä. Meillä soseilu alkoi jo aikaisemmin kuin suosituksissa, koska poju on aina ollut kova syömään eikä maito oikein enää pitänyt tyytyväisenä.
Bataattia, se on meidän herran suurta herkkua! Sitä vosi syödä vaikka aina parsakaalin kanssa tai ilman! :)

Aluksi ostin aina vain yhden Bataatin ja tein siitä soseet, mutta eilen ostin jo kaksi kun on nuo ruokamäärätkin herralla kasvaneet. 

Bataattisose onkin helppo tehdä, keittää kuorittuja ja paloiteltuja bataatteja noin 20min. tietenkin palojen koosta riippuen. 
Vauvanruokia kun tehdään niin ei kuitenkaan kannata ylikypsentää kasviksia tai muita ruokia, silloin monet ravintoaineet haihtuvat pois ja koostumus kärsii. 


Jos on yhtä hajamielinen kuin minä niin on hyvä käyttää munakelloa apuna, näin ei pääse unohtamaan ruokia levylle! :)

Keitetyn bataatit soseutan sauvasekoittimella hienoksi ja tarvittaessa lisään hieman keitinlientä jos soseesta haluaa hieman löysempää. 
Löysempi sose on hyvää varsinkin kun vasta aloitellaan maistelemaan soseita. Toki sosetta voi tehdä löysemmäksi vasta ennen tarjoiluvaihetta vaikkapa äidinmaidolla tai korvikkeella. :)



Annan soseen jäähtyä aina hieman ennen kuin laitan sen jääpalamuotteihin niin sen saa sitten nopeammin laitettua pakkaseen.

Sosetta on helppo tehdän myös blenderillä, varsinkin isompia määriä. En itse omista blenderiä, mutta se on jo joulupukin listalla odottamassa ;) 




Sitten soseet vain muotteihin ja reunojen putsaus, on hyvä käydä nuo palojen välit ensin lusikalla ja sitten lopuksi paperilla, näin palojen jäädyttyä ne on helpompi irroittaa muotista ja toisistaan.
 

Muotteja on hyvä pitää pakastimessa vähintään kolme tuntia ennenkuin irrottaa ne muotista, näin varmistat että kuutiot ovat jo varmasti jäätyneet eikä ne tartu toisiinsa niin pahasti rasiassa.
Itse pidän usein kuutioita yön yli pakastimessa niin on ainakin varmasti kunnolla jäätyneitä.



Tämän kokoisista bataateista tulikin...


...näin iso lootallinen herkuteltavaa juniorille! :)       
















Tässä taas tältä kertaa, alan keittelemään nyt kesäkurpitsaa! Euron päivät Cittareissa niin tuli "hieman" ostettua kaikkea hyväskää ruoanlaittoon! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti