maanantai 3. helmikuuta 2014

Talvipäivän herkkua, Kana-kukkakaali-porkkanasose

Nyt onkin vierähtänyt jo tovi viime kirjoitteluistani, olemme muuttamassa uuteen kotiin tämän kuun lopulla ja on siis "pakastimen tyhjäysviikot" :)

Mutta tämä on pakko jakaa koska on pikkuäijän suurinta herkkua! :)

Pahoittelen nyt heti kuvien huonoa laatua koska ne on otettu puhelimellani, mutta kyllä niistä selvän saa. Eihän nuo minun aikaisemmat kuvatkaan nyt mitään laatua ole! :D

Tämä sose sopii siis ihan jo 5-6kk iästä eteenpäin kun on alettu maistelemaan lihoja.

Sain myös äidiltäni kunnon 8l kattilan! Vanha kuin taivas, siis kattila mutta hyvän kokoinen isompiinkin sosetehtailuihin! ;)

Raaka-aineet:

Maustamaton kanasuikale 400g
Kokonainen kukkakaali
Porkkanoita 7-10kpl
1l vettä



 Samalla idealla mennään kuin aiemmissakin sosesekoituksissa, eli laita kana ensin kiehumaan
litraan vettä, anna kiehua yksin n. 5minuuttia.


Tässä välissä voit pestä, kuoria ja pilkkoa porkkanat ja laittaa ne sekaan kiehumaan, keitä nyt 10minuuttia.




Tässä välissä kun porkkanat kiehuvat kanan kanssa voit irrottaa kukkakaalista lehdet, pestä sen ja pilkkoa.

Kukkakaalista voi ensin repiä isommat lehdet irti ja sen jälkeen leikata kanta pois veitsellä.


Sitten kukkakaali paloiksi ja sekaan kiehumaan, keitä nyt vielä n. 15 minuuttia, testaa kypsyys haarukalla ja lisää vettä tarvittaessa.
Itse käytän aina kantta kun keitän kasviksia ja silloin ei vettä tarvitse olla niin paljon että kaikki kasvikset peittyisivät vaan raaka-aineet kypsyvät osaksi höyryn ansiosta :)
Näin kypsennysaikakin lyhenee ja vesi ei haihdu niin nopeasti kattilasta.

Tässä ihana perintökattilani! ;)



Kun kasvikset ovat kypsiä niin nostele ne reikäkauhalla/kauhalla muovikulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tai jos sinulla on blenderi niin nostele raaka-aineet suoraan sinne.
Näin näet miten paksua soseesta tulee ja voit tarvittaessa lisätä keitinlientä jos haluatkin soseesta löysempää.



Sitten vain soseet purkkeihin, purkkien putsaaminen ja kannet päälle --> jääkaappiin jäähtymään.
Tässä välissä voit taiteilla nimitarrat purkkeihin, itse käytän ihan maalarinteippiä tähän tarkoitukseen. :)










Kun soseet ovat jäähtyneet 2-3h niin voit laittaa niihin nimilaput ja pakastimeen odottamaan syöjäänsä.
Jäähdytän purkit siksi jääkaapissa koska muuten koko pakastimeni sulaisi tuosta määsrästä kuumia purkkeja! :D

Tästä määrästä raaka-aineita tuli nyt 14prk sosetta, ensi kerralla teen itse kaksinkertaisen määrän kun on isompi kattila ja uudessa kodissamme isompi pakastin! ;)

Tämmöisiä herkkuja tällä kertaa, saas nähdä sosetehtaillaanko vielä täällä kyrkösjärvellä vai ensi kerralla huhtalan kaupunginosassa! :)

Tämän kuun lopussa on myös taas uusi kakkutilaus ystäväni pojalle Onnille, hänen 1v kakkunsa teemana on pinkkupoppoo sarjan hahmot! :)


1 kommentti:

  1. Vieläkö blogisi kysymyksiin vastaat :)? Kun teit 14 purkkia sosetta ja harkitsit jopa puolta isomman annoksen tekoa niin minkä ikäinen lapsesi oli tuolloin ja kuinka monta purkkia hän söi esim. viikossa?

    VastaaPoista