tiistai 4. helmikuuta 2014

Kirpeän herkullista, marja-hedelmä cocktail

Marjat ja hedelmät ovat OJ:n ja äidin suurta herkkua!
Nopeaa ja vaivatonta valmistaa :)

Meillä löytyy lähes aina erilaisia marjoja pakastimesta, isäni antaa tyrnit ja ostan loput yleensä kaupasta, kesällä toki torilta mielummin tuoreita! ;)
Jos syöt pakastemarjoja kuumentamatta niitä yli 90astetta niin marjojen täytyy olla suomalaisia norovirusvaaran takia. http://www.thl.fi/fi_FI/web/infektiotaudit-fi/norovirus
Eli esim. pakastevadelmat ovat usein ulkomaalaisia ja niitä meillä käytetään vähemmän talviaikaan.
Lähes joka pakastealtaasta löytyy hyvä valikoima suomalaisia marjoja kuten mansikoita, mustikoita, herkukoita.

Teen silloin tällöin juotavia aamupaloja itselleni (marjoja, leseitä, rahkaa, hedelmiä) sauvasekoittimella. Joskus sekoitan rahkan vasta viimeisenä ja otan OJ:lle osan marja-hedelmäsekoituksesta sivuun.
Kokeilkaa myös itsellenne, mukavaa vaihtelua ja kunnon vitamiinipommi piristää päivää! :)

Nyt talviaikaan edullisia hedelmiä ovat appelsiinit ja omenat.

Valmistus:

  • Sulata masikat ja mustikat sulatusteholla mikrossa
  • pese ja kuori omena ja appelsiini ja pilko pieneksi.
  • kaikki samaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella
  • halutessasi sileää sosetta, siivilöi vielä sose lopuksi
Valmis!

Sitten vain lusikoiden ääntä kohti! :)

Tämmöinen sose on hyvä jälkiruoka, välipala, puuron päälle, tai sekoita vaikka mannapuuroon niin saat ihanan maustetun puuron :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti