keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Herkkumarjakiisseliä, nam!

Tällä kertaa jatkoin tuota pakastimen tyhjennystä, alkaa käymään pakstin ahtaaksi!

Perus makuyhdistelmä mistä OJ tykkäsi oli se mustikka-tyrni joten tein siitä pienen muunnoksen ja lisäsin OJ:n isomummun mehua pikkuisen joukkoon.
Tuon mehun tilalle voi laittaa jotain muuta mehua tai jättää kokonaan pois ja lisätä marjojen määriä pikkuisen.

Tästä määrästä tulee n. 5 pilttipurkillista kiisseliä.



Ainekset:

- 3dl vettä
- 1,5dl mustikoita
- 0,5dl tyrniä
- 0,5dl mummun mehua
- 2rkl perunajauhoja+ tilkka vettä

Simppeleillä raaka-aineilla nopeasti herkkua pienille :)


Aluksi keitin marjat tuossa kolmessa desissä vettä ja siivilöin marjoista irronneen mehun toiseen astiaan, kaikkien marjojen kohdalla siivilöinti ei ole pakollista, mutta tyrnissä on sen verran isot siemenet niin ajattelin tehdä mielummin sileää kiisseliä.



Sitten mummunmehu vain sekaan


Kiisseliä voi tehdä myös niin että kiehauttaa vesi-perunajauhoseoksen ensin ja lisää sitten marjat ja mahdollisen sokerin sekaan.



Seuraavaksi sekoitin perunajauhot sileäksi pieneen tilkkaan vettä.
Kiehautin marjoista tulleen mehun mummunmehun kanssa ja lisäsin joukkoon tämän perunajauho-vesiseoksen kokoajan sekoittaen. Tässä vaiheessa voi vielä lisätä vettä joukkoon jos tuntuu että kiisselistä tuli liian jäykkää. Kiisseli menee vielä hieman kasaan jäähtyessään jääkaapissa.






Purkitin kiisselit pilttipurkkeihin kuumana ja laitoin kannet päälle ja jääkaappiin. Muista varmistaa vielä kiisselin/soseen jäähtyessä että kansi painuu alas alipaineen muodostumisen johdosta. :) Näin purkin sisältö säilyy pidempään.

Normaalisti marjojen oma sokeri riittää makeuttamaan kiisselit ja soseet vauvoille, mutta jos soseita/kiisseleitä valmistaa happamista marjoista voi normaalin sokerin tilalla käyttää hedelmäsokeria. Sitä tarvitsee lisätä pienempiä määriä saman makeuden saavuttamiseen. :)
Tällä kertaa minä lisäsin mummunmehua tilkan joukkoon jossa varmasti on makeutta riittävästi!

Tätä meillä nyt syödään välipalalla ja puuron seassa, hyvin on maistunut..!

Tänään alkoi operaatio cake factory..

Tämmöisiä juttuja tarttui kaupasta mukaan ja..

värejä luvassa...

On se vihreä!

Pikku norsu :)

Mutta en paljasta enempää, pian kuulette lisää miten toteutus meni! :)

Ihana päästä tekemään kakkuja pitkästä aikaa, tämä touhu on niin mua varten!

Sain myös kunnian tehdä ystäväni kaksostyttöjen ristiäiskakkuun koristeet joulukuulle mutta niitä esitellään sitten vasta juhlien jälkeen ;)







4 kommenttia:

  1. Odotan niin, että näen meidän kakkukoristeen! Siitä tulee varmasti sikahieno :)

    VastaaPoista
  2. Pian näet! Täällä on ollutkin kunnon suunnittelutalkoot jo menossa :D

    VastaaPoista
  3. huh! mä löysin nyt tämän blogin! täällä maitoallerginen+silent refluksi ikää 4kk ja ensimmäiset bataatit syöty! ei malta mennä nukkumaan koska koukutuin tähän nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Toivottavasti kirjoitteluistani on sinulle apua, tiedän niin hyvin mitä on olla allergialapsen äiti. hyvä että teillä on jo näin varhain todettu maitoallergia niin saa oikeanlaista maitoa pikkuinen! :) Meillä oli myös ko. refluksiepäily ennen maitoallergian totemista, mutta kaikki johtuikin maidosta! :/

      Poista